Laillistettua moottorin pärinää

Ihan mukava on ollut seurailla eipäs juupas keskustelua moottoriradan tulevaisuudesta. Asiahan ei minulle sinänsä kuulu, mutta mielipide minullakin on.

Hämeenlinna on monella tapaa pieni kaupunki. Usein keskustelunaiheitakin mahtuu vain yksi kerrallaan puntaroitavaksi ja nyt on kai sitten taas sopivasti moottoriradan vuoro olla tapetilla. Aika ajoinhan siitä ja sen kohtalosta on peistä taitettu mutta aina on joku isompi tai mukavampi asia sen alleen peitellyt.

On selvää, että aikanaan se rakennettiin nykysäädösten ja ajatusten mukaan ihan väärään paikkaan. Rakentamisensa aikaan se oli jo Pullerissa asutuksen kupeessa, mutta naapuruston hyväksyntä ostettiin ilmaisilla lipuilla. Käyttöastekkin saattoi Tuisku Urpialan ja muiden kovien konekuskien aikaan olla vähäisempi, isoja kisoja taisi olla enempi.

Mutta sitä mä vaan ihmettelen kun Kiltin pellot rakennettiin valtavaksi ostoskeskusparatiisiksi niin eikö siitä liikenteen lisääntymisestä ja metelin kasvusta kukaan pukahda? Tai sitten se pää perkele eli moottoritie kuka siitä elämöisi.

Jatkuva tasainen melu kumuaa kolmostiestä, joka halkaisee kaupungin. Kotona Hattelmalassa ei tarvitse pihassa paljon keskustella normaalilla äänellä kun liikenne on rauhallista, saatika meno ja paluuliikenteen aikaan, jolloin meteli on moninkertainen.

Kaikessa viisaudessaan Tiehallinto linjasi uuden motarin kulkemaan Hattiksen kohdalla paljon korkeammalla kuin edellinen ja nyt melu pyyhkii aidoista huolimatta koko kylän yli kelloa katsomatta. Eikä kukaan murise vastaan.

Moottorirata on osa hämeenlinnalaista urheiluelämää ja toivonkin, että se jatkoluvan saa. Ainakaan en soisi sitä kenenkään purkavan, sillä ympäristötoimi pian ajattaisi koko apparan harjun Kahtaria myöten ekokemiin puhdistettavaksi.

 

Jätä kommentti

css.php