Ja Pakkanen Paukkukoon

Niin siitä ilmastonmuutoksestakohan johtuu, että ihan oikean talven saimme, vai lieneekö tämä sitä aikakausien lottoa, jonka kolmeoikein ja varanumerona pakkaset ja hanki on palannut.

No paukkuuhan se pakkanen muuallakin kuin pihapuissa. Aamun Hämäriä kun luin niin yleisönosastolla tuli kovasti lunta tupaan pakolaiskeskushankkeelle, jota sinne raatihuoneen takapihalle, Lammin kauniisiin maisemiin ollaan konkretisoimassa. 

Nuijamies kirjoitti omassa Blogissaan asiaa avautuvista helvetin porteista. Asenteet ihmisillä on tiukassa; hauholaisillakin taisi kulua muutama hetki ennenkuin Viittakiven väkeen tottui.

 Viitisentoista vuotta sitten, keltanokkana Hattulan valtuustossa, esitin kiinteistöpakolaisten ottamista Hattulaan ja sain niskaani melkoisen ryöpytyksen, sittemmin hyvältä ystävältäni, Pietilän Penalta. Perunakeisari, niinkuin moni muukin piti solidaarista avaustani yltiövasemmistolaisena hapatuksena. Taisin hävitä senkin äänestyksen selkein hämäläisnumeroin.Miksi tämä muistelo? Siksi, että vastustavat asenteet myötämieliseen pakolaispolitiikkaan eivät kulje niin yksoikoisesti kuten esimerkiksi Nuijamies blogissaan kuvaa. Vastustusta löytyy kaikista sosiaaliryhmistä, mutta myös kannatusta. Joku kutsuu sitä lähimmäisen rakkaudeksi, toinen solidaarisuudeksi. Nimityksillä ei ole väliä kunhan muistetaan, että joukko pakolaisia koostuu yksittäisistä IHMISISTÄ. Kaikille pitäisi palanen elämää Tellukselta löytyä, jos ei kotona niin sitten kylässä.

Jätä kommentti

css.php